Malokarpatan – Krupinské Ohne

Riktigt snyggt omslag iallafall

Idag har jag och min kille varit tillsammans i två år. Som en present till honom ska jag recensera den här skivan då det är ”En av de få skivor jag tyckt varit någorlunda bra under de senaste två åren”. Vi får väl se om jag fortfarande tycker det är bra eller om jag bara hade en bra dag. Spotifylänk

1.V brezových hájech poblíž Babinej zjavoval sa nám podsvetný velmož

Jag måste säga att det är ett konstigt jävla intro på låten, men ganska bra. Åtminstone musikdelen. Sen börjar en lång period av ett jävla å-ande. Jag måste säga att de är rätt bra på att stöna. Den här låten är också otroligt lång, men det gör mig faktiskt inget. Den är ganska bra, till och med.

2.Ze semena viselcuov čarovný koren povstáva

Ännu ett smått underligt intro, men runkgitarren börjar snabbt. Jag håller genast på att somna. Tror faktiskt att jag på riktigt råkade somna på vägen. Flera gånger……. Somnade tre gånger under den här låten och skrev saker i sömnen. Tog bort det, för er skull. Det var lite obehagligt.

3.Na černém kuoni sme lítali firmamentem

Bra röj-runk om än lite tråkigt till en början. I andra halvan av låtan blir det mer röj och jag tycks mig höra en tamburin. Det var ju lite gulligt.

4.Filipojakubská noc na Štangarígelských skalách

Härlig vampyrorgel travar fram i introt på den här låten. Utöver det är låten rätt trist och enformig. Slutet är dock lite lagom spännande med något slags medeltida blåsinstrument.

5.Krupinské ohne poštyrikráte teho roku vzplanuli

Den här låten känns väldigt dramatisk. Jag ser bandet framför mig på scen med långt hår fladdrandes i Carola-fläkt. Den är dock alldeles, alldeles för lång. Låten avslutas med något som brinner och en Spansk gitarr.

Jag är fortfarande fascinerad över att jag kunde recensera i sömnen, det är bra att veta att jag kan göra det. Något som också är bra är att det inte är så mycket, om ens några, gitarrsolon på den här skivan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: